Legfrissebb cikkeink

2004-08-18

Keresőmarketing és a keretes (frame-s) oldalak

Ha weboldalunk számára magas helyezést szeretnénk biztosítani a keresőkben, akkor a keresőmarketing eszközeit kell alkalmaznunk. De mit tudunk tenni egy keretes oldal esetén? Olvasson tovább, hogy megtudja, ebben az esetben a keresőmarketing mit ajánl!

A válasz rövid: ne használjunk keretes megoldást oldalunkon.

Miért nem jó a frame-s oldal a keresőknek?

A válasz magyarázata a kereső robotok viselkedésének vizsgálatában keresendő. Magyarországon sajnos napjainkig tévhit, hogy akkor tesszük oldalunkat vonzóvá a keresők számára, ha meta kulcsszavakat használunk. A kereső motorok és a kereső marketing fejlődésével, valamint a visszaélések növekedésével egyidőben a motorok egyre kevésbé veszik figyelembe a kulcsszavak használatát, mivel látogatóiknak pontos találatokat akarnak biztosítani. Ez azért történt, hogy a keresőket használók az őket érdeklő releváns információkat találják meg azon az oldalon, amire a keresőn keresztül kattintanak, tehát a tartalom legyen a fontos (kapcsolódó cikkünk a tartalom és design megfelelő arányáról).

(A Google egyáltalán nem veszi figyelembe a kulcsszavakat, néhány kisebb kereső még igen, viszont ha tudjuk, hogy a Google piaci részesedése 80% fölött van, akkor könnyen megérthetjük a kulcsszavak lényegtelenségét.)

A kereső robotok tulajdonképpen az oldalon található linkeket követik, és ha az oldal keretes megoldással van leprogramozva, akkor a keretben lévő információ rejtve marad a robotok elől a keretek programozási háttere miatt. A helyzetet súlyosbítja, hogy a keretekben találhatóak általában a fontos információk, tehát az oldal tartalmi része. A kereső robot így nem lát semmit, tehát továbbáll az oldalról. A következmény pedig, hogy az oldalt nem jeleníti meg találatai között, mert szerinte nem is tartalmaz semmit.

Mi lehet a megoldás?

A megoldást egy szabványosan elkészített oldal jelentheti, mely szakít a keretek használatával, és a CSS technika segítségével építi fel az oldal szerkezetét. Magyarország ezen a téren is elmaradást mutat, a weboldalak talán 1%-a készül napjainkban a szabványok figyelembe vételével.
(Oldalunk teljesen a szabványok szerint készült, valamint munkáink során is az új ajánlásokat alkalmazzuk.)

Tehát ha oldalával a keresőkben magas helyezést szeretne elérni, akkor mondjon nemet a keretes oldalaknak, és ragaszkodjon a szabványos oldalszerkesztéshez.

Ha szeretné oldalán alkalmazni a fenti technikákat, és segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot velünk!

A fenti cikket Gazdag Gabriella írta, másolása, terjesztése részben vagy egészben csak a szerző engedélyével történhet.


Hozzászólások

Nem érkezett még hozzászólás a cikkhez. Legyen Ön az első!


Írja meg véleményét Ön is a cikkről!

Minden hozzászólást szívesen várunk, de fenntartjuk a jogot, hogy a durva, témától teljesen eltérő üzeneteket töröljük. A kötelező mezőket csillaggal(*) jelöltük.

A spamek elkerülése miatt kérjük először nézze át hozzászólását.

Vissza az oldal tetejére ˆ

Cikk kategóriák

Oldalunkon érdekes cikkeket olvashat az online világgal kapcsolatos témákról. A bal oldalon találhatja a legfrissebb írásokat, de a jobb oldalon összegyűjtöttük Önnek a cikkeket kategóriák szerint is.

Szeretnénk az Ön visszajelzését is hallani, ezért kérjük írja meg véleményét az írásokkal kapcsolatban. Ezt könnyen megteheti a cikkek alatt található üzenetküldő doboz segítségével.

Kellemes olvasgatást kívánunk, és ne feledkezzen meg arról, hogy cikkeinket e-mail címe megadása nélkül is olvashatja egy RSS olvasó segítségével.(Hogyan?)